Tags

,

Petua nak dapat pakwe yang best banyak tapi antara yang best adalah

1.Kenal hati budi

Kenali dulu  hati budi dan pegangan hidupnya. Untuk kenal orangnya, hati budinya, tanyalah kawan-kawan atau saudara mara nya tentang dirinya.Kiranya pasang spy lah.

2.Background agama

Pakwe yang ada pengetahuan agama biasanya akan respect kamu.Sebab dia akan menjaga ikatan perkahwinan sampai mati.Dia berani tegur kamu dengan ikhlas walaupun perit menerimanya.Sebenarnya dia sayang kamu dan mahukan kamu sebagai isterinya.

3. Sepadan dan setaraf

Tak semuannya betul.Kadang-kadang pakwe kaya pun boleh adjust baik dengan kehidupan cara miskin.Tapi kalau pakwe kamu setaraf dari segi ekonomi,cara hidup,fahaman dan pengetahuan agama ia adalah bonus untuk kamu.Jangan lepaskan nya.

4.Kasih

Pakwe yang kamu kenal tu ada rasa kasih terhadap kamu dan kamu juga lebih kasih kepadanya daripada pakwe-pakwe yang lain.Macam ada current antara dia dan kamu.Tapi bukan kasih kerana dia nak ‘body’ kamu.

Bila kasih ini wujud suruhlah mak bapak dia masuk meminang kamu.Nanti kamu akan gigit jari.

Klik di sini untuk mengetahui cara nak tackle pakwe yang kamu suka.